Competitie Algemeen Jeugd

Naast het lidmaatschap bij T&P de Rading en het volgen van tennislessen kunnen alle jeugdleden zich inschrijven voor het spelen van competitie die door de KNLTB in het voorjaar en het najaar op zondagen wordt georganiseerd. Voor het eerst zal de jeugd ook in het seizoen van 2022 zich kunnen inschrijven voor Padel Competitie.

Bij T&P de Rading staat het sportieve en recreatieve karakter hoog in het vaandel en dat geldt ook voor het spelen van competitie. Het is voor iedereen een vrijblijvende keuze om voor competitie in te schrijven, maar de ervaring leert dat het spelen van wedstrijden enorm bijdraagt aan het plezier in de tennissport!


Competitie jongste jeugd tot en met 12 jaar

Voor de net startende en jongste jeugd tot en met 12 jaar heeft de KNLTB het Tenniskids programma ontwikkeld. De trainingen bij T&P de Rading sluiten aan op dit programma en wij enthousiasmeren daarnaast de deelname aan de ‘Tenniskids’ competitie in het voor- en najaar. Het inschrijven voor deelname aan de Tenniskids competitie is vrijblijvend en wordt dus niet automatisch door de trainer gedaan. In de maand december is het mogelijk om je kind in te schrijven voor de Voorjaarscompetitie en in mei staat de inschrijving open voor het spelen van competitie in het najaar. Ga hiervoor naar het tabje Voorjaarscompetitie en Najaarscompetitie.

Indeling 

Na inschrijving worden door de jeugdcommissie (JTC) in overleg met Berry (trainer) de teams samengesteld. We houden hierbij zoveel mogelijk rekening met vriendenverzoek omdat het tennisplezier voorop staat bij T&P de Rading. Na het samenstellen en het inschrijven van de teams wordt iedereen op de hoogte gebracht. Voor het organiseren van de Tenniskids competitie wordt een kleine financiële bijdrage per team gevraagd. Ook wordt er een beroep gedaan aan de ouders om daar waar nodig de Jeugdcommissie te helpen/ondersteunen op de speeldagen dat we als T&P de Rading de ontvangende en organiserende club zijn. Dit is echter een minimale inspanning qua tijd op zondagochtend.


Competitie Junioren 11 tot en met 17 jaar

De junioren in de leeftijd van 11 tot en met 17 jaar kunnen zich inschrijven voor de KNLTB junioren competitie waarbij er mogelijkheden zijn om in een meisjes-, jongens- of gemengd team te spelen. Er wordt gespeeld in de leeftijdscategorie 11 t/m 14 jaar of de leeftijdscategorie 13 t/m 17 jaar. Bij de inschrijving kun je je voorkeur aangeven en een vriendenverzoek (of als geheel team) inschrijven. Ga hiervoor naar het tabje Voorjaarscompetitie en Najaarscompetitie.


Indien je kind deelneemt aan de KNLTB competitie voor junioren wordt er een financiële bijdrage gevraagd per team voor de deelname en de tennisballen. Ook is er per speeldag 1 ouder aanwezig voor de begeleiding van het team (dit hoeft niet elke zondag de zelfde ouder te zijn maar kan prima verdeeld worden onder alle ouders van de teamleden).


PADEL competitie

Jeugdleden kunnen vanaf het voorjaar van 2022 ook Padel competitie spelen. Ook dat zal op zondag plaatsvinden. Hier kun je daar meer over lezen.


Vragen?

Voor meer vragen over deelname aan de competitie kun je een mail sturen naar: [email protected].

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 35 582 4567

Tennis & Padel de Rading

't Jagerspaadje 22
1231 KJ Loosdrecht

KVK-nummer

40516869