Over de Rading

T&P de Rading is een tennis- en padelvereniging voor volwassenen en (hun) kinderen, met optimale faciliteiten. Of je nu graag competitie speelt of rustig eens in de week een balletje overslaat, het is allemaal mogelijk. Omdat teams zowel uit als thuis spelen is er ook op competitiedagen ruimschoots gelegenheid tot spelen, ook voor niet-competitie-deelnemers.

Naast deelname aan de KNLTB-competitie, organiseren we een groot aantal interne club-toernooien en hebben we een eigen open toernooi. Op dagen dat een intern toernooi wordt georganiseerd, proberen we altijd een baan beschikbaar te houden om vrij te tennissen.

Onze leden komen niet alleen om te tennissen of padellen, maar leveren ook een actieve bijdrage aan de verenigingsactiviteiten. Aan het begin van het seizoen geeft ieder seniorlid zich op voor een vorm van verplichte ”zelfwerkzaamheid”, bijvoorbeeld bardienst (de bar is geheel in eigen beheer) of onderhoud van tuin of clubhuis. Ieder seniorlid verricht minimaal 6 uur zelfwerkzaamheid per seizoen.

Het tennispark is gelegen op het sportpark ’t Jagerspaadje 22, op de grens (”rading”) van de gemeenten Loosdrecht en Hilversum. Het seizoen loopt het hele jaar door van 1 januari tot 31 december. De Rading heeft gravelbanen onder afschot, waardoor je na een fikse regenbui na 20 minuten weer op de baan staat. Ook de winter deert ons niet, dan kun je ook lekker tennissen. Alleen bij dooi mag er niet gespeeld worden.

We hebben zeven gravelbanen onder afschot en vier padelbanen met lichtinstallatie. Naast baan 7 bevindt zich een oefenkooi en hebben we een mini-baantje naast baan 3.
Sinds de zomer van 2021 hebben we twee padelbanen en we zijn bezig met uitbreiding naar 4 padelbanen. Je kunt binnen onze vereniging tennis en padel spelen, alles voor dezelfde jaarcontributie!

De jeugd heeft de toekomst. Jeugdtraining heeft bij de Rading prioriteit en is onderdeel van de contributie. Die trainingen worden gegeven van april-oktober. Waarbij plezier in het spel belangrijker is dan prestatie. Toch scoren onze jeugdteams hoog in de competitie. Plezier en prestatie gaan dus prima samen! Verder zien wij toe op sportief gedrag.

Voor nieuwe senior leden die snel willen inburgeren is de Toss-avond van belang. Daar speelt iedereen met iedereen; van te voren afspreken is dus niet nodig (en zelfs niet mogelijk). Er is een Toss-avond op dinsdag vanaf 19:00 uur voor alle niveaus. Om als padelspeler lekker snel in te burgeren hebben we een padel-appgroep waarin je altijd padelmaatjes kunt vinden.

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 35 582 4567

Tennis & Padel de Rading

't Jagerspaadje 22
1231 KJ Loosdrecht

KVK-nummer

40516869