Gebruik Padelbanen in de winter

Padel en de winters omstandigheden.

Als er bladeren en/of eikels op de Padelbaan liggen maak dan de baan voor gebruik schoon met de aanwezig hark.

Indien er sneeuw op de Padelbaan ligt kan er niet gespeeld worden. Sneeuw mag je ook niet zomaar wegschuiven/vegen. De sneeuw moet op natuurlijke wijze verdwijnen. De onderlaag van de sneeuw kan namelijk bevroren zijn. En als je dan gaat vegen kunnen de kunstgras vezels beschadigen/afbreken. En als de onderlaag niet bevroren is ga je weer te veel instrooimateriaal met de sneeuw wegvegen. Dit alles beïnvloed de speeleigenschappen en benadeeld de levensduur van de speelmat.

Bij vorst zonder neerslag is de baan in principe bespeelbaar. Je kunt op dat moment geen directe schade aanbrengen aan de toplaag. Echter is die toplaag harder en gladder dan normaal met de nodige nadelen en risico’s.

Hier wordt er door de Trainers eventueel in samenspraak met de Competitieleiders gekeken of er gespeeld kan worden of niet.

Bij IJzel mag de Padelbaan niet bespeeld worden.

Bij opdooi heeft een Padelbaan minder problemen dan een gravelbaan waar je in dat geval zeker niet op kan spelen. Door de gebonden ondergrond bij Padel t.o.v. de lavaondergrond bij gravel vloeit het dooiwater bij de Padelbaan beter af. Maar zolang de baan nog niet volledig ontdooid is mag er niet op gespeeld worden. Dat afvloeien zal minder snel gaan dan na een regenbui waardoor de baan natter zal blijven. Door in de uitloop een balstuitertest te doen kan men bepalen of de baan bespeelbaar is.

Onbespeelbaar: de bal stuit slecht en de klank van de balstuit klinkt dof.

Bespeelbaar: de bal stuit minimaal 80% omhoog en de klank van de balstuit klinkt helder.

Ook hier wordt er door de Trainers eventueel in samenspraak met de CL gekeken of er gespeeld kan worden of niet.

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 35 582 4567

Tennis & Padel de Rading

't Jagerspaadje 22
1231 KJ Loosdrecht

KVK-nummer

40516869