Waarom geen tennis na vorst?

11 januari 2021


Waarom gaan de banen dicht na een vriesnacht, terwijl net het zonnetje lekker gaat schijnen? Het weer lijkt dan een perfect om te gaan tennissen, maar niks is minder waar! Onze ijzersterke banen, die fantastisch bespeelbaar blijven met regenachtig weer, kunnen flink beschadigd raken als er dan toch wordt gespeeld. 

Dat komt zo: als de banen bevroren zijn, kan je tennissen. Dan zijn ze hard. Je ziet dan een witte vorstlaag op de banen. Zodra de temperatuur boven 0 komt en de dooi inzet, komt de vorst uit de grond en vormen er plassen op de baan. De toplaag van de banen wordt dan zacht en de lijnen kunnen iets omhoog komen. Er moet dan worden gewacht tot de banen redelijk droog zijn, zodat ze gewalst kunnen worden. Als dat niet gebeurt en er toch wordt getennist, gaan de banen kapot, alleen al door erop te lopen. 

Zodra Berry namens de de baanonderhoudscommissie (BOC) constateert dat deze situatie zich voordoet, sluiten zij de banenvoor reservering. Er kan dan geen baan via de app of website geboekt worden. De reserveringen die al gepland stonden, worden geannuleerd.

Voor vragen kun je terecht bij Berry.

Nieuwscategorieën Uit de vereniging


Reacties

Catrien van Esch 11-01-2021 14:52

Je kunt het op twee verschillende manieren zien: - Op de homepage van de website staat in de rechterkolom een blokje 'Beschikbare banen'. Klik op 'vandaag' en kies een tijdvak, dan zie je of het rood of groen is. Je leest hier alleen niet wat de reden is dat de baan gesloten is. - De andere manier is via de KNLTB Clubapp, bij 'Baan reserveren'. Als de banen gesloten zijn staat er een witte balk over het tijdvak bij alle banen heen. Tik op een balk en tik op 'Bekijk details', dan lees je wat de reden is dat de baan is gesloten.

Onno Griffioen 11-01-2021 14:20

Waar kan ik op de website zien of de banen gesloten zijn. Voorheen was dat rood. Onder welk kopje?

Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 35 582 4567

Tennis & Padel de Rading

't Jagerspaadje 22
1231 KJ Loosdrecht

KVK-nummer

40516869